Gå til indhold
Det bliver nu lettere at skifte bredbåndsudbyder

Nyhed -

Det bliver nu lettere at skifte bredbåndsudbyder

Energistyrelsen har udstedt nye regler, som skal gøre det mere enkelt for forbrugere og virksomheder at skifte til en anden bredbåndsudbyder.

Energistyrelsen har netop udstedt en ny bekendtgørelse, der skal sikre en langt mere smidig proces, når forbrugere og virksomheder skifter til en anden bredbåndsudbyder.

Reglerne forpligter den afgivende og den modtagende udbyder til at sikre en smidig skifteproces. Den forbruger eller virksomhed, som ønsker at skifte udbyder, kan bl.a. vælge at give den modtagende udbyder fuldmagt til at opsige aftalen med den afgivende udbyder.

Reglerne træder først i kraft 1. januar 2023, så telebranchen har tid til at aftale og tilrettelægge de nødvendige processer, der skal sikre et smidigt skifte.

Læs bekendtgørelsen her

Emner

Kategorier

Kontakt

Ture Falbe-Hansen

Ture Falbe-Hansen

Pressekontakt Pressechef Energistyrelsen +45 25 13 78 46
Laura Andersen

Laura Andersen

Pressekontakt Presserådgiver +45 33 95 09 06

Velkommen til Energistyrelsen!

Energistyrelsen arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand og telekommunikation samt håndtering af affald.

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark